Pozdravni govor


Prof. dr. sc. Hrvoje Gašparović, FETCS
Predsjednik,
Hrvatsko društvo za kardijalnu kirurgiju HLZ

Poštovane kolegice i kolege,

Iznimna mi je čast, u ime organizacijskog odbora, pozvati vas na 3. Nacionalni Kongres Hrvatskog društva za kardijalnu kirurgiju. Naše Društvo teži spajanju liječnika i medicinskih sestara različitih specijalnosti u cilju boljitka liječenja bolesnika sa srčanom patologijom. Nacionalni kongresi našeg stručnog društva su zamišljeni kao naša temeljna platforma za otvoreni dijalog u kojem će se izmjenjivati znanja i iskustva. Oni se održavaju se u dvogodišnjim intervalima, a sljedeći će biti održan u svibnju 2024.

Znanstveni program kongresa obuhvaćati će različite strategije kirurškog i intervencijskog liječenja, uz osvrt na njihovu komplementarnost. Svjedoci smo brisanja jasnih granica između tih dviju terapijskih opcija, te raste broj bolesnika koji su kandidati za obje linije liječenja.

Veliko mi je zadovoljstvo najaviti kako će se u sklopu nacionalnog kongresa HDKK ponovno održati i simpozij Hrvatskog društva operacijskih sestara. Naše medicinske sestre i tehničari integralni su dio naših timova, te s ponosom zajednički djelujemo u interesu zajedničkih bolesnika.  

Zaključno, srdačno vas pozivam na 3. Nacionalni Kongres Hrvatskog društva za kardijalnu kirurgiju koji će se održati u Hotelu Lone u Rovinju, od 16-18.05.2024.

Srdačan pozdrav,

Prof. dr. sc. Hrvoje Gašparović, FETCS
Predsjednik,
Hrvatsko društvo za kardijalnu kirurgiju
Hrvatski liječnički zbor
Šubićeva 9, 10 000 Zagreb, Hrvatska